ГоловнаСуспільствоПодії

Маріупольських чиновників спіймали на розкраданні мільйона на держзакупівлях

Під час обшуків вилучено 1,5 мільйона гривень

Маріупольських чиновників спіймали на розкраданні мільйона на держзакупівлях
Фото: npu.gov.ua

Посадові особи бюджетних установ та комунальних підприємств Маріуполя присвоїли понад мільйон гривень з бюджету під час проведення закупівель товарів і послуг.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

Поліцейські встановили незаконний бухгалтерський розрахунковий центр, який оформляв підприємствам фіктивні бухгалтерські та податкові документи для проведення безтоварних операцій. Надалі через рахунки підконтрольних підприємств та фізичних осіб-підприємців знімалася готівка.

Щомісячний обіг цього центру становив понад 10 мільйонів гривень.

На підставі постанов суду правоохоронці провели обшуки в офісних приміщеннях і місцях проживання учасників конвертаційного центру. Вилучено понад 60 печаток фіктивних підприємств, фінансово-господарську документацію, чорнові записи, комп'ютерну техніку, 1,5 мільйона гривень, майже 3 тисячі доларів, 500 євро, а також банківські картки та чекові книжки для отримання готівки.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтями 205 (фіктивне підприємство) і 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram