ГоловнаСуспільствоЖиття

У Маріуполі чиновник зняв із рахунків комунального підприємства понад 1 млн гривень

Правоохоронці задокументували незаконну оборудку

У Маріуполі чиновник зняв із рахунків комунального підприємства понад 1 млн гривень
Фото: litsa.com.ua

Співробітники Міністерства внутрішніх справ у Маріуполі викрили чиновника, який вивів із рахунків комунального підприємства понад 1 млн гривень.

Про це повідомляє офіційний сайт МВС.

"Зловживаючи службовим становищем, один із керівників підприємства перерахував на рахунок фіктивної юридичної фірми 1 млн. 340 тис. грн. Правоохоронці задокументували незаконну оборудку, за укладення якої чиновника притягують до кримінальної відповідальності", - йдеться в повідомленні.

Як повідомив Володимир Притула, начальник Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУ МВС України в Донецькій області, півроку тому 55-річний фігурант уклав договір про надання юридичної допомоги та оформлення правовстановлюючих документів з місцевою юридичною фірмою. Така угода мала ознаки фіктивності, оскільки в структурі комунального підприємства був власний юридичний відділ з відповідними функціями.

"Чиновник перерахував стороннім юристам 1 млн 340 тис. гривень. Цікаво, що фірму, яка отримала таке вигідне замовлення, створили за місяць до укладення угоди. Її засновниця і директор в одній особі, 30-річна мешканка м. Маріуполя, не має юридичного освіти. Понад те - фірма, крім неї, фактично не має інших працівників. Після отримання грошей автор незаконної фінансової схеми поспішив звільнитися з посади і знайти нове місце роботи, в іншому комунальному підприємстві міста. Проте уникнути покарання йому не вдасться", - розповів Притула.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 364 КК (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із штрафом від 8500 до 17 000 гривень і зі спеціальною конфіскацією.

Нагадаємо, раніше співробітники МВС викрили злочинну діяльність посадових осіб МОЗ, які завдали державі збитків на 50 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram