ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителі Горішніх Плавнів проголосували за перейменування міста у Святомиколаївському

Обрана городянами назва стане офіційною, якщо її схвалить Рада.

Жителі Горішніх Плавнів проголосували за перейменування міста у Святомиколаївському
Фото: pgl.at.ua

Жителі міста Горішні Плавні (колишній Комсомольськ) визначилися з новою назвою міста - близько 70% учасників громадських слухань проголосували за перейменування міста у Святомиколаївськ.

Про це повідомляє місцевий сайт "Світанок Полтавщини".

Городяни відкинули запропоновану Українським інститутом національної пам'яті і затверджену Верховною Радою назву Горішні Плавні.

17 вересня 2015 року в Комсомольську вже проводили громадські слухання про перейменування міста для виконання закону про декомунізацію. Тоді 98% учасників обговорення виступили за збереження старої назви.

Обрана городянами назва стане офіційною, якщо її схвалить Рада. Міська влада за сприяння групи народних депутатів планує переконати керівництво парламенту в необхідності винесення питання про перейменування Комсомольська на повторний розгляд.

До цього обрана городянами назва має пройти експертизу на відповідність історико-географічному контексту.

Нагадаємо, місцева влада Горішнії Плавнів саботувала процес декомунізації, запропонувавши назвати місто КоМСоМоЛьСК - Колектив Молодих Соціально Мотивованих Людей - Справжніх Козаків. В результаті Інститут національної пам'яті запропонував назвати місто Горішні Плавні - як одне із сіл, на місці яких виник Комсомольськ.

1 червня спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову про перейменування Комсомольська в Горішні Плавні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram