ГоловнаСуспільствоЖиття

Французькі слідчі приїдуть в Україну для участі в розслідуванні справи про тероризм на Євро-2016

СБУ отримала відповідне клопотання французької прокуратури.

Французькі слідчі приїдуть в Україну для участі в розслідуванні справи про тероризм на Євро-2016
Находки СБУ под Лисичанском
Фото: www.sbu.gov.ua

Найближчим часом в Україну прибудуть фахівці Генеральної прокуратури Франції для участі в процесуально-слідчих діях у рамках розслідування арешту підозрюваного в підготовці терактів на Євро-2016 громадянина Франції.

Про це в Одесі журналістам повідомив голова СБУ Василь Грицак.

"Найближчим часом до нас приїдуть фахівці з Генеральної прокуратури Франції. До нас надійшло клопотання про надання правової допомоги - вони просять ознайомитися з матеріалами кримінального провадження. Вони братимуть участь у процесуально-слідчих діях із заарештованим громадянином Франції", - заявив Грицак.

Як повідомляли, СБУ вдалося запобігти серії з 15 терористичних актів, які планувалися на території Франції перед і під час чемпіонату Європи з футболу.

"У грудні 2015 року нам стало відомо про те, що в Україну прибув громадянин Франції, який під виглядом волонтерської діяльності почав налагоджувати зв'язок із групою представників військових формувань на сході нашої країни. Він почав цікавитися, чи можна в Україні придбати зброю і вибухівку. Француз негативно висловлювався про свій уряд з приводу масової міграції іноземців, поширення мусульманства. Він повідомив про бажання зробити низку терактів на знак протесту", - заявив голова СБУ.

При цьому прокурор міста Нансі Томас Пізо вважає затриманого в Україні за підозрою в тероризмі громадянина Франції, швидше за все, контрабандистом зброї, а не терористом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram