ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ інсценувала вбивство депутата в Покровському Донецької області

Затримано замовника і співучасника замаху.

СБУ інсценувала вбивство депутата в Покровському Донецької області
Фото: sbu.gov.ua

Служба безпеки України спільно з прокуратурою запобігла замовному вбивству депутата міської ради Покровського (колишній Красноармійськ) Донецької області.

"23 травня співробітники СБ України імітували смерть депутата. Після чого задокументували телефонні звіти виконавця замовникові за результатами "вбивства". В Дніпропетровській області та в Покровському оперативники спецслужби провели одночасні затримання двох кримінальних авторитетів - замовника і співучасника замаху", - повідомляє СБУ.

У будинку родичів замовника вилучили обріз мисливської рушниці, велику кількість набоїв різного калібру та дві гранати РГД-5.

Досудовим слідством задокументовано підготовку зловмисниками викрадення людей для вимагання грошей, а також намір здійснити вибух у центрі Покровського, інші злочини, спрямовані на переділ сфер впливу в місті.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Зловмисників взяли під варту.

Нагадаємо, останнім часом силовики успішно застосовують сценарій з інсценуванням убивств для затримання їх замовників.

У квітні за такою ж схемою правоохоронці затримали виконавця і замовника вбивства бізнесмена в Запоріжжі. В травні завдяки інсценуванню вбивства одеського адвоката вдалося затримати банду викрадачів і вбивць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram