ГоловнаСуспільствоЖиття

Організаторові "Еліта-центру" дозволили вийти з-під варти за "законом Савченко"

Волконський повинен носити електронний браслет і внести 384 млн гривень застави

Організаторові "Еліта-центру" дозволили вийти з-під варти за "законом Савченко"
Фото: operkor.wordpress.com

Суд звільнив з-під варти Олександра Волконського (Шахова), обвинуваченого в організації наймасштабнішої будівельної афери "Еліта-центр", і призначили йому заставу в розмірі 384 млн гривень.

Таке рішення суд прийняв відповідно до клопотання захисту.

"Подільський райсуду 11 квітня застосував до організатора афери "Еліта-центр" Волконського "закон Савченко" і змінив йому запобіжний захід з утримання під вартою на заставу в розмірі 384 млн гривень з носінням електронного засобу контролю", - йдеться в рішенні.

Генпрокуратура оскаржила це рішення.

Нагадаємо, Волконського затримали 2007 року у Швейцарії, а в жовтні 2008-го його екстрадували в Україну і помістили в Лук'янівське СІЗО. Йому інкримінували кілька статей, зокрема шахрайство в особливо великих розмірах, за якими йому загрожувало до 15 років в'язниці. 2009 році його визнали головним обвинуваченим і організатором "Еліта-центру", в результаті чого постраждали 1760 осіб.

24 грудня 2015 року набрав чинності так званий "закон Савченко", згідно з яким кожен день попереднього ув'язнення слід зараховувати як два дні основного покарання.

У січні 2016 року, відповідно до цього закону, вийшов з в'язниці суддя Ігор Зварич, якого 2011 року засудили до 10 років позбавлення волі за хабарництво. Крім того, 28 січня суд зменшив термін засудженому до 8 років в'язниці Андрію Слюсарчуку, відомому як "Доктор Пі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram