ГоловнаСуспільствоЖиття

Москаль узявся за "детерешковізацію" Закарпатської області

В області перейменують вулиці, названі на честь першої жінки-космонавта

Москаль узявся за "детерешковізацію" Закарпатської області
Валентина Терешкова (справа) в составе российской делегации в Крыму
Фото: lebed.com

Голова Закарпатської обласної держадміністрації Геннадій Москаль розпорядився найближчим часом перейменувати вулиці, названі на честь першої жінки-космонавта і діючого депутата Держдуми РФ Валентини Терешкової.

Про це повідомляє офіційний сайт Закарпатської ОДА.

На сьогодні в області близько 20 вулиць, названих на честь Терешкової. Найближчим часом усіх їх перейменують у рамках закону про декомунізацію.

"Совкова традиція увічнювати в топонімах нині живих людей суперечить християнській етиці. Однак головне не це, а той факт, що Терешкова, як діючий депутат Держдуми РФ від президентської партії "Єдина Росія" і член вищої ради "Єдиної Росії", в березні 2014 року проголосувала за включення Криму до складу Росії і за введення в Україну російських військ, тобто підтримала анексію півострова", - зазначив Москаль.

Він також нагадав, що в лютому 2014 року Терешкова в складі російської делегації особисто приїжджала до Криму для підготовки захоплення півострова.

"Такі дії повністю нівелюють усі попередні заслуги цієї особи в очах українського народу. Ми підшукаємо гідних людей, які були патріотами України, Закарпаття та варті увічнення. На їхню честь будуть перейменовані нинішні вулиці Терешкової", - підсумував Москаль.

Нагадаємо, раніше Москаль пообіцяв перейменувати вулиці в регіоні на честь загиблих в АТО закарпатців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram