ГоловнаСуспільствоЖиття

Заступник міністра МВС заявив про необхідність врегулювання питання легалізації бурштину на законодавчому рівні

У разі необхідності на територію Рівненської області буде введено сили Нацгвардії

Заступник міністра МВС заявив про необхідність врегулювання питання легалізації бурштину на законодавчому рівні
Фото: vse.rv.ua

Заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий заявив, що не бачить іншого виходу з ситуації щодо незаконного видобування бурштину, крім врегулювання питання легалізації бурштину на законодавчому рівні.

Про це він сказав на прес-конференції в обласному главку поліції, повідомляє відділ комунікації ГУНС у Рівненській області.

"В області зараз працює оперативна група, а найближчим часом питання незаконного видобутку бурштину буде розглядатися в Кабінеті Міністрів України та на законодавчому рівні. Для вирішення цієї проблеми необхідна координація дій усіх відповідних структур, а не тільки правоохоронних органів", - зазначив Сергій Яровий.

На запитання ЗМІ про введення сил Нацгвардії на територію Рівненської області заступник міністра відповів, що в разі необхідності таке рішення буде ухвалено. Новопризначений начальник поліції в Рівненській області Сергій Князєв запевнив журналістів у готовності з ними співпрацювати.

"Ви - представники громадськості області, і з вашою допомогою ми спільно працюватимемо над недоліками в роботі органів поліції. Адже проблема, породжена не сьогодні, не зникне завтра. Тому завдання, які поставило керівництво МВС і Нацполіції перед підрозділом, треба вирішувати спільно", - наголосив він.

"Ми будемо діяти толерантно, але безкомпромісно", - відповів Сергій Князєв на запитання про подальші кроки у протидії незаконному видобутку бурштину. Він також зазначив, що озвучить свої плани і прийме рішення після того, як вивчить ситуацію.

Нагадаємо, голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе попросила провести засідання Ради національної безпеки й оборони, присвячене проблемі нелегального видобування бурштину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram