ГоловнаСуспільствоВійна

Україна відпустила угорця, який воював за "ДНР"

Найманець здався правоохоронцям у лютому після більш ніж року на службі в бойовиків.

Україна відпустила угорця, який воював за "ДНР"
Фото: runews.su

Суд у Бахмуті звільнив від кримінальної відповідальності 52-річного громадянина Угорщини, який воював за "ДНР" і здався Україні.

Як повідомляє прокуратура Донецької області, в листопаді 2014 року угорець незаконно перетнув кордон і приїхав у "ДНР", де вступив до лав незаконних збройних формувань.

Чоловік був водієм-гранатометником "відділення зв'язку №1 мотострілецького батальйону 5-ї окремої мотострілкової бригади №1 армійського корпусу так званого "Міністерства оборони ДНР". Під час проходження служби чергував зі зброєю в місці розташування мотострілецького батальйону. За виконання своїх обов'язків отримував щомісячну винагороду в розмірі 15 тисяч рублів.

У лютому угорець приїхав у Бахмут Донецької області, де здався правоохоронцям.

Його дії було кваліфіковано за ч. 2 ст. 260 КК (участь у непередбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).

"З огляду на той факт, що чоловік здався правоохоронцям і зізнався в скоєнні правопорушень, за клопотанням Артемівської місцевої прокуратури, постановою суду його звільнено від кримінальної відповідальності", - сказано в повідомленні.

Згідно із законодавством України, особа, яка добровільно повідомила правоохоронний орган про терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, вчинених у зв'язку зі створенням або діяльністю такої групи чи організації, звільняється від кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram