ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд змінив запобіжний захід Краснову на два місяці СІЗО (оновлено, додано відео)

У залі сталася сутичка

Суд змінив запобіжний захід Краснову на два місяці СІЗО (оновлено, додано відео)
Фото: 112.ua

Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід голові цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіславу Краснову з домашнього арешту з носінням електронного браслета на два місяці утримання під вартою.

Про це повідомляє 112.ua.

Після оголошення цього рішення в залі суду сталася бійка між активістами і правоохоронцями.

Оновлення. "Активісти заблокували виїзд зі суду. Поліція рушила до людей", - написала в Фейсбуці журналістка Марічка Жук.

Оновлено о 00:52. Лідера цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова, звинуваченого в державній зраді, під посиленою охороною вивезли з будівлі Шевченківського райсуду в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Після оголошення вироку суду про арешт Краснова до 26 квітня прихильники лідера ЦК "Азов-Крим" заблокували проїзд через ворота суду.

Виїзд машини із заарештованим Красновим забезпечували близько 60 правоохоронців, імовірно, співробітники "Грифона".

Нагадаємо, 21 березня суд над Красновим перейшов до розгляду справи по суті. Прокурори зажадали змінити запобіжний захід керівникові цивільного корпусу "Азов-Крим" з домашнього арешту на утримання під вартою. Адвокати кілька разів заявляли відвід суддям, втім клопотання були відхилені. Також захист вимагав судово-медичної експертизи. За словами адвокатів, здоров'я Станіслава Краснова не дозволяє йому перебувати в СІЗО, і тому вони наполягають на такому рішенні, яке вже є, а це домашній арешт, йдеться в повідомленні.

Як повідомляли, 28 лютого співробітники СБУ затримали голову цивільного корпусу "Азов-Крим", бійця батальйону ОУН і учасника блокади Криму Станіслава Краснова. Після затримання йому вручили підозру за 263-ю статтею - зберігання зброї та вибухівки. Представник СБУ Олександр Ткачук заявив, що Краснова завербувала Росія і затримали після закладання в схрон 42 кілограмів вибухівки.

СБУ оприлюднила аудіозапис переговорів Краснова з якимось чоловіком, який, як стверджує спецслужба, є його російським куратором.

У ніч на 2 березня Краснова відпустили з-під варти, оскільки минув триденний термін затримання.

У четвер у справі про зберігання зброї йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram