ГоловнаСуспільствоЖиття

Томбінський засудив напад на учасників ЛГБТ-фестивалю у Львові

Культурні, традиційні та релігійні цінності не можуть служити виправданням для будь-якої форми дискримінації

Томбінський засудив напад на учасників ЛГБТ-фестивалю у Львові
Фото: EPA/UPG

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський засудив напад на ЛГБТ-активістів, які мали намір 19 березня взяти участь у "Фестивалі рівності" у Львові, передає Інтерфакс-Україна.

"Євросоюз займає принципову позицію щодо сприяння недискримінації осіб на ґрунті їх сексуальної орієнтації та гендерної приналежності", - йдеться в повідомленні прес-служби Представництва ЄС в Україні.

"Культурні, традиційні та релігійні цінності не можуть служити виправданням для будь-якої форми дискримінації, включаючи дискримінацію осіб, які належать до ЛГБТ-спільноти", - сказано в заяві Яна Томбінського

Нагадаємо, представники ЛГБТ-спільноти запланували проведення у Львові 19 та 20 березня Фестивалю рівності, частиною якого повинен був стати ЛГБТ-квест. Це обурило частину львівських правих активістів і політичних сил. Із закликом відмовитися від проведення ЛГБТ-акцій виступила також Львівська архиєпархія УГКЦ, а адміністрація готелю "Львів" відмовила в поселенні 25 учасникам Фестивалю рівності.

18 березня Львівська міськрада за рекомендацією Національної поліції звернувся до суду з позовом про заборону будь-яких акцій на проспекті Свободи біля Оперного театру 19 березня. Із заявками про проведення там акцій на підтримку традиційних сімейних цінностей раніше звернулися представники ЛГБТ-спільноти та їх противники з "Правого сектору", ГО "Фронтера", ГО "Сокіл", "Волонтерського загону", Добровольчого руху ОУН, ГО "Білі Горвати". Суд задовольнив позов і заборонив проводити заходи.

Організатори фестивалю вирішили не проводити квест, вирішили обмежитися виставкою, літературним вечором і переглядом фільмів.

19 березня біля готелю, де представники ЛГБТ-спільноти проводили виставку, зібралися невідомі люди в масках. Також невідомі повідомили про замінування готелю "Дністер". Учасників ЛГБТ-фестивалю евакуювали з готелю в супроводі поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram