ГоловнаСуспільствоЖиття

ДержНС попередила про погіршення погодних умов 10-11 січня

Водіїв просять без необхідності не виїжджати на дороги

ДержНС попередила про погіршення погодних умов 10-11 січня
Фото: mns.gov.ua

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДержНС) України Микола Чечоткін заявив, що в Україні після 10 січня прийде з Європи новий циклон, який викличе погіршення погодних умов.

Про це повідомляє прес-служба ДержНС України.

"На завтра ми вже очікуємо поліпшення погодних умов (...) але вже 10 січня до нас знову буде насуватися циклон з Європи. З 10 числа почнеться погіршення погодних умов у західних областях, і протягом 10-11 січня він пройде по всій території України із заходу на схід", - повідомив Чечоткін в ході засідання міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Києві в п'ятницю.

За словами голови ДержНС, у зв'язку з різким погіршенням погодних умов з метою запобігання випадків переохолодження та обмороження людей в Україні були розгорнуті і зараз функціонують більш як 3 тис. 336 пунктів обігріву, в яких надана допомога 32 тис. 316 громадянам. У 191 мобільному пункті обігріву ДержНС надана допомога 27 тис. громадянам. У тому числі в 5 пунктах обігріву, розгорнутих на контрольних пунктах в'їзду-виїзду через лінію розмежування у зоні АТО, отримали допомогу 3 тис. 200 осіб.

Щодня на цілодобовому чергуванні перебуває близько 7 тис. чоловік особового складу та 2 тис. одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки.

Чечоткін звернувся до водіїв з проханням без необхідності не виїжджати на дороги через погіршення з 11 січня погодних умов, а в разі необхідності мати при собі запас пально-мастильних матеріалів і запас їжі.

Нагадаємо, 7 і 8 січня внаслідок несприятливих погодних умов та спрацювання системи захисту ліній електропередач у п'яти областях України були знеструмлені 117 населених пунктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram