ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд заслухав свідчення доньки ще одного загиблого на Інститутській майданівця

Аброськін заявив, що його взагалі не було на Інститутській.

Голосіївський суд присяжних продовжує розглядати докази у справі розстрілу людей 30 лютого на Інститутській. Обвинувачені - екс-працівники “Беркута” Сергій Зінченко і Павло Аброськін.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, сьогодні допитали Галину Грицик, донька загиблого активіста Йосипа Шилінга.

Під час допиту стало відомо, що під час протестів вона спілкувалася з батьком по телефону. Під час судового засідання Галина показала батька на декількох відеозаписах.

Після допиту сторона захисту Зінченка та Аброськіна продовжила наполягати на тому, що в людей на Інститутській стріляли з урядового кварталу, про що вони судять зважаючи на місця проходження кулі через тіло.

Прокурор у відповідь на це сказав, що куля до потрапляння в тіло пройшла через дерев'яну перешкоду (про що можна судити за дерев'яною тріскою в тілі), тому її траєкторія могла змінитися.

Під час перерви екс-"беркутівці" розповіли журналістам свою версію подій. За їхніми словами, того дня вони не стріляли і не бачили, як стріляли їхні колеги. Аброськін також заявив, що його взагалі не було на Інститутській. 

Нагадаємо, в листопаді в мережі з'явилося відео, на якому Аброськін здійснює не менш ніж десять пострілів у бік активістів, - Ред.).

"Їх поки що не допитували під присягою, їх допитають наприкінці справи, після всіх потерпілих. Тому зараз це тільки слова", - оцінює твердження екс-"беркутівців" адвокат сімей Небесної сотні Євгенія Закревська.

Як уже повідомляли, раніше суд допитав Марію Байдовську, матір убитого активіста Сергія Байдовського, і Оксану Саліванчук, доньку вбитого майданівця Миколи Дзявільського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram