ГоловнаСуспільствоВійна

У Луганську встановили пам'ятник Сталіну

Відкриття приурочене до чергової річниці його народження

В окупованому Луганську бойовики ЛНР разом з делегацією з Росії відкрили пам'ятник комуністичному вождю і радянському диктатору Йосипу Сталіну.

Про це повідомляє сепаратистський сайт "ЛИЦ".

Бюст радянському лідеру встановлений на території офісу так званого "Союзу комуністів Луганщини" в Кам'янобрідському районі міста.

Фото: lug-info.com

"Сьогодні з комуністами з Росії ми відкрили пам'ятник Йосипу Віссаріоновичу Сталіну. Відкриття приурочене до чергової річниці його народження (Сталін народився 6 (18 за новим стилем) грудня 1878року", - розповів один з учасників заходу.

За його словами, напередодні Нового року представники компартії з РФ приїхали в Луганськ, щоб привітати дітей зі святом і оцінити ситуацію в "республіці".

Фото: lug-info.com

"Те, що відкрили тут бюст Сталіну, - це данина великій країні, яку ми з вами все одно побудуємо, об'єднаємося. І буде великий союз братніх народів, де будуть і росіяни, і українці, і білоруси, і всі 200 національностей, які населяли нашу велику державу СРСР", - заявив представник російської делегації Казбек Тайсаєв.

Нагадаємо, 21 травня набув чинності закон про декомунізацію, який забороняє радянську символіку, засуджує комуністичний режим, а також відкриває архіви радянських спецслужб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram