ГоловнаСуспільствоЖиття

ФПУ заявила, що розважальним закладам не місце в Будинку профспілок

У Федерації профспілок заявили, що приміщення їм не належить.

ФПУ заявила, що розважальним закладам не місце в Будинку профспілок
Фото: 5.ua

Частина будівлі київського Будинку профспілок на Майдані Незалежності, в якій відкрилося кафе L'KAFE, і земельна ділянка під ним не належать Федерації профспілок України (ФПУ), а є власністю Київської міської ради профспілок.

Про це заявили в прес-центрі ФПУ.

Як наголошується, Будинок профспілок перебуває у власності одразу кількох власників, а ФПУ розпоряджається лише тією його частиною, фасад якої виходить на Майдан Незалежності і де відбувалися події Революції Гідності.

За інформацією ФПУ, нині силами благодійників у Будинку профспілок проводять планові роботи з відновлення будівлі, яка постраждала внаслідок пожежі під час активної фази протестних дій на Євромайдані.

"Федерація профспілок України підтримує думку громадськості про недоречність відкриття закладів розважального характеру в місцях, де загинули люди", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, як зазначили сьогодні в Державній архітектурно-будівельній інспекції, експлуатація приміщень Будинку профспілок у Києві під кафе є незаконною, оскільки органи влади не реєстрували документів на реконструкцію.

Нагадаємо, напередодні мер Києва Віталій Кличко висловив обурення у зв'язку з розміщенням кафе в Будинку профспілок. За його словами, КМДА не давала дозволів на право оренди, оскільки зазначений об'єкт належить не до комунальної власності столиці, а профспілкам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram