ГоловнаСуспільствоПодії

У Словаччині розбився український гелікоптер, загинули шестеро людей (оновлення)

На борту вертольота було двоє українців і четверо вихідців з південно-східної Азії.

У Словаччині поряд із кордоном з Україною у п'ятницю розбився український вертоліт. Унаслідок катастрофи загинули щонайменше шість людей, повідомляє Denník N.

Фото: noviny.sk

Причиною падіння, швидше за все, став густий туман і низька висота польоту. Підозрюють, що вертоліт використовували контрабандисти.

Єдиний регіон, який має кордон зі Словаччиною, - це Закарпатська область.

Вертоліт перетнув кордон ще в середу, і у зв'язку з поганими погодними умовами йому вдалося сховатися від словацьких прикордонників.

Фото: noviny.sk

Оновлення. Перший секретар посольства України у Словаччині Ігор Крачковський в ефірі 112 каналу оприлюднив іншу версію - про перевезення нелегальних мігрантів.

"Знайдено шість тіл, п'ять із яких - неслов'янського походження. Ймовірно, йдеться про скоєння злочину - перевезення нелегальних мігрантів. Є підтвердження, що вертоліт мав українські розпізнавальні знаки", - заявив він. Громадянство загиблих наразі не відоме.

Фото: noviny.sk

Оновлено о 20:52. Як повідомили в Держприкордонслужбі, на борту вертольота було двоє українців і четверо вихідців з південно-східної Азії.

"На борту літального апарату були двоє громадян України і четверо вихідців з країн південно-східної Азії, у тому числі дві жінки. Ймовірно цей вертоліт зловмисники використовували для переправлення незаконних мігрантів. Уточнення обставин аварії триває", - йдеться в повідомленні.

Міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Калиняк заявив, що на повітряному судні летіли, швидше за все, контрабандисти, повідомляє noviny.sk. При цьому, за його словами, за вертольотом було переслідування, від якого пілот намагався втекти, здійснивши кілька небезпечних маневрів, що і могло стати причиною катастрофи.

"Мы пока расследуем все обстоятельства трагедии. Но следует констатировать, что контрабандисты прибегают к любым, даже опасным шагам, чтобы пересечь нашу границу", - отметил Калиняк.

За його словами, вертоліт виготовлений в Радянському Союзі - 60-х років минулого століття. "Це вертоліт з українським гербом", - підтвердив міністр внутрішніх справ.

Мі-2 призначений для восьми чоловік на борту. На місці катастрофи поки що знайшли шість тіл. "Не виключено, що кількість загиблих може бути більшою", - заявили в МВС.

Куди прямував вертоліт, також поки що не відомо. Раніше версію про нелегальних мігрантів висловили в Закарпатській ОДА. Також можливо, що вертоліт вилетів з Львівської області.

Нагадаємо, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль влітку заявляв, що на Закарпатті припинилася контрабанда цигарок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram