ГоловнаСуспільствоВійна

Путін запідозрив США у бажанні розпалити війну на Донбасі

Президентові РФ не сподобалося відкриття американського "військторгу".

Путін запідозрив США у бажанні розпалити війну на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін вважає, що рішення США виділити Україні зброю спрямоване на те, щоб знову розпалити війну на Донбасі. Про це він заявив в інтерв'ю агентству "Интерфакс".

"В умовах, коли бойові дії припинено і обстріли мають поодинокий характер, незрозуміло, для чого американський конгрес приймає рішення, що роблять можливими постачання Україні летальної зброї. Виникає питання: чи немає бажання знову розпалити війну і спровокувати бойові дії", - сказав російський президент.

Він також заявив, що зберігається загроза перетворення Донбасу в заморожений конфлікт. "До цього веде політика Києва, який продовжує нарощувати блокаду південного сходу, не пускає туди ні продовольство, ні гроші. Ліквідував там банківську систему, блокував експорт", - заявив Путін.

Нагадаємо, закон про оборонний бюджет США на наступний фіскальний рік передбачає виділення $300 млн військової допомоги для України. У тексті окремо визначено пункт про надання летальної допомоги Україні, зокрема, "протитанкової зброї, мінометів, великокаліберної зброї і боєприпасів до неї, гранатометів з гранатами, а також легкої стрілецької зброї".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram