ГоловнаСуспільствоЖиття

Турчинов назвав головні завдання для армії на 2016 рік

Україна модернізуватиме і купувати комплекси ППО, щоб захистити країну з повітря

Турчинов назвав головні завдання для армії на 2016 рік
Александр Турчинов побывал на полигоне Нацгвардии
Фото: rnbo.gov.ua

Рада Національної безпеки і оборони визначила пріоритетними завданнями для української армії на 2016 рік відновлення потенціалу української протиповітряної оборони (ППО) і військово-повітряних сил.

Про це заявив голова РНБО Олександр Турчинов після відвідин полігону Національної гвардії.

За словами Турчинова, українська система ППО "знищувалася протягом десятків років". "І саме свідоме знищення української армії ставлениками РФ призвело до того, що Україна тепер має серйозні проблеми із забезпеченням прикриття всього українського-російського кордону і України в цілому", - заявив Турчинов.

Він також зазначив, що особливо ретельно зараз аналізують події в Сирії, а саме - потенціал російських ВПС, - "щоб ми могли дати надійну відсіч у разі їхнього використання проти України".

"Тому пріоритетним завданням на 2016 рік буде відновлення потенціалу нашої ППО і наших повітряних сил. Це стосується і модернізації та закупівлі нових літаків, і модернізації та закупівлі нових протиповітряних комплексів, які зможуть надійно захистити нашу країну з повітря", - наголосив Турчинов.

Фото: rnbo.gov.ua

Фото: rnbo.gov.ua

Нагадаємо, раніше Турчинов оголосив Росію головною загрозою у світі. За його словами, збільшення військового бюджету на тлі економічної кризи та зубожіння означає, "що Путін продовжує перетворювати РФ на глобальну військову загрозу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram