ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ продовжує фіксувати порушення перемир'я на Донбасі

Спостерігачі чули стрілянину із стрілецької зброї і великокаліберного кулемета.

ОБСЄ продовжує фіксувати порушення перемир'я на Донбасі
Фото: ‏@OSCE_SMM

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі продовжує фіксувати факти порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це йдеться у звіті місії від 11 листопада, опублікованому сьогодні.

Спостерігачі зазначили, що хоча ситуація в значній частині Донбасу була відносно спокійною, вони зафіксували кілька порушень режиму припинення вогню.

Зокрема, представники ОБСЄ на підконтрольній ДНР місцевості за 6 км на північний захід від Донецька між 8:30 і 15:00 спостерігали 29 вибухів і кілька обмінів вогнем зі стрілецької зброї і великокаліберного кулемета.

Разом із тим інструктори ОБСЄ чули 24 вибухи під час перебування в підконтрольних уряду України Пісках. Ці вибухи, за оцінкою спостерігачів, були зумовлені застосуванням автоматичного гранатомета. Також там було зафіксовано три черги ведення вогню зі стрілецької зброї.

Крім того, представники місії, перебуваючи за 700 м від контрольованого українським урядом села Бердянське (18 км на схід від Маріуполя), чули приблизно 25 одиночних пострілів зі стрілецької зброї.

Також спостерігачі ОБСЄ в підконтрольному бойовикам ЛНР Слов'яносербську (28 км на північний захід від Луганська) чули 20 вибухів і чотири випадки ведення вогню з великокаліберного кулемета, що, за оцінкою місії, було частиною військових навчань неподалік контрольованої урядом України Трьохізбенки (33 км на північний захід від Луганська).

Перебуваючи в Успенці (підконтрольна ЛНР), місія чула більш ніж 30 вибухів за 4-6 км на південний захід.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що мінський процес перебуває під загрозою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram