ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ нарахувала 36 вантажівок, які вивозили вугілля з Донбасу до Росії

Багато жителів Донбасу перетинають кордон, щоб купити в РФ продукти харчування і пальне, де ціни нижчі.

ОБСЄ нарахувала 36 вантажівок, які вивозили вугілля з Донбасу до Росії
Фото: dt.ua

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляє, що зафіксувала 36 вантажівок з вугіллям на тимчасово окупованій частині Донецької області біля українсько-російського кордону, що прямували в Російську Федерацію.

Про це йдеться у звіті місії від 11 листопада, опублікованому сьогодні.

Спостерігачі ОБСЄ відвідали кілька пропускних пунктів вздовж українсько-російського кордону.

"У підконтрольній ДНР Маринівці (79 км на південний схід від Донецька), Спеціальна моніторингова місія спостерігала 158 цивільних автомобілів і 36 завантажених вугіллям вантажівок, які чекали, щоб перетнути кордон у бік Росії", - йдеться в повідомленні.

Інструктори ОБСЄ побачили, що п'ять транспортних засобів перетнули кордон протягом 15 хвилин. Однак кілька людей повідомили місії, що в середньому час очікування перетину кордону становить 15-20 годин. Інші співрозмовники повідомили, що багато людей постійно перетинають кордон, щоб купити продукти харчування і пальне в Росії, де ціни приблизно на половину нижчі від встановлених на окупованій території.

Також спостерігачі ОБСЄ побували на іншому пункті пропуску в підконтрольній ДНР Успенці (73 км на південний схід від Донецька), де люди повідомили про тривалий час очікування перетину кордону до РФ. Водій вантажівки сказав спостерігачам, що можливості для пропуску транспортних засобів обмежені. Деякі особи повідомили, що вони їдуть у РФ, щоб купити пальне, яке потім перепродують на окупованих територіях Донбасу.

В ОБСЄ заявляють про те, що Росія вивозить вугілля з України, з жовтня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram