ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтер Стельмах пішла з Міноборони

Неллі Стельмах пішла з посади заступника директора з держзакупівель

Волонтер Стельмах пішла з Міноборони
Фото: Макс Требухов

Волонтер Неллі Стельмах пішла з Міністерства оборони, де вона працювала на посаді заступника директора департаменту з держзакупівель і постачань матеріальних ресурсів.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Минулої п'ятниці я зачинила за собою одні двері - написала заяву про те, що йду з Міноборони. Майже за рік зроблено божевільний обсяг роботи (це навіть якщо не рахувати період суто волонтерської діяльності). На початку січня я з жахом і відчаєм дивилася на цифри зведень про наявність (а радше відсутність) одягу-взуття-броників-шоломів-наметів-бензину на складах і зіставляла їх із цифрами прийдешньої хвилі мобілізації. А зараз думаю - тільки сліпий не бачить змін, і звіти про запаси показують інше", - написала Стельмах.

"Я особисто зробила майже все, що змогла, організовуючи закупівлі для воюючої армії в умовах законодавства мирного часу і постійно змінних правил гри. Критикувати міністерство не буду - це ніколи не було моєю метою, як і посади, які я займала", - додала волонтер.

Нагадаємо, до початку бойових дій в Україні Cтельмах була проектувальником промислових об'єктів. Активною волонтерською діяльністю вона почала займатися на початку 2014 року, після анексії Криму. Брала участь у волонтерському проекті "Крила Фенікса" з надання допомоги українській армії.

У січні 2015 року вона очолила Комітет з конкурсних торгів Міноборони. Зазначимо, що її попередника на цій посаді арештували за угоду на півмільярда.

Окрім закупівель, Стельмах також вела технічні проекти: курирувала будівництво пандусів, закупівлю медобладнання, обладнання для реабілітації, створення мобільних душових і пралень для військових. Частково завдяки їй в Міноборони запроваджено електронні закупівлі на правовому рівні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram