ГоловнаСуспільствоЖиття

Новорічну ялинку в Києві знову встановлять на Софійській площі

На Майдані святкувань не буде.

Новорічну ялинку в Києві знову встановлять на Софійській площі
Фото: Макс Требухов

На Майдані Незалежності, враховуючи події зими 2013-2014 років, жодних святкувань Нового року не буде. Головна ялинка країни, як і торік, буде на Софійській площі.

Про це повідомляють на сайті КМДА.

"Як і торік, головна ялинка країни буде на Софійській площі, там також буде сцена. Водночас усі дитячі розваги ми вирішили перенести на сусідню Михайлівську площу - там установлять ковзанку, різноманітні атракціони та резиденцію Святого Миколая", - сказала заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

Ялинку Києву, як і торік, подарують.

"Зелену новорічну красуню заввишки 26 метрів повинні привезти з Івано-Франківської області. Традиційно новорічні свята почнуться її запалюванням у День святого Миколая 19 грудня", - розповіла чиновниця.

Між Софійською та Михайлівською площами протягом усіх свят працюватиме новорічний ярмарок. До святкувань також залучать Поштову і Троїцьку площі. Крім того, зараз розглядаємо варіант проведення різдвяного ярмарку на Хрещатику.

"Але як і торік, на Майдані Незалежності, враховуючи події зими 2013-2014 років, жодних святкувань не передбачається", - сказала Старостенко.

З міського бюджету буде профінансовано лише організацію новорічних вистав і закупівлю новорічних подарунків для дітей, інші ж заходи (ілюмінація, новорічні прикраси) беруть на себе партнери міста - зокрема ГО "Столичні ініціативи" й інші громадські організації.

Проте всі свята будуть проходити за єдиною концепцією - "в українському стилі і з національними традиціями, але у європейському форматі".

Нагадаємо, новорічну ялинку, один із символів Євромайдану, демонтували тільки 14 серпня 2014 року. Каркас ялинки передали створюваному музею Майдану. Святкування початку 2015 року перенесли з Майдану Незалежності на Софійську площу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram