ГоловнаСуспільствоВійна

"ДНР" видворяє "Лікарів без кордонів" з окупованої території

Гуманітарна організація закликає бойовиків переглянути своє рішення

"ДНР" видворяє "Лікарів без кордонів" з окупованої території
Фото: doctorswithoutborders.org

Представники міжнародної організації "Лікарі без кордонів" отримали лист від "влади ДНР" з повідомленням "про відкликання акредитації та негайне припинення діяльності.

Про це повідомляється на сайті міжнародної організації.

Директор операцій організації Барт Янсенс висловив "крайню стурбованість" цим рішенням, оскільки воно може позбавити тисячі людей необхідної медичної допомоги.

У повідомленні наголошується, що від початку конфлікту на Донбасі організація "Лікарі без кордонів" з березня 2015 року пожертвувала ліки і матеріали 170 медичним установам, провела понад 85 тис. консультацій через 40 мобільних клінік, а також надавала медичну допомогу людям, які живуть у місцях, "звідки лікарі та медсестри втекли, або де аптеки порожні".

"Ми чи не єдина організація, що надає медпрепарати для лікування туберкульозу у в'язницях, інсулін для хворих на цукровий діабет і проводить гемодіаліз для лікування ниркової недостатності", - сказав Янссенс і закликав "ДНР" переглянути своє рішення. Він зазначив, що без стабільних поставок ліків у хворих можуть виникнути серйозні ускладнення.

Нагадаємо, у вересні бойовики "ДНР" не впустили в Донецьк 8 вантажівок з гуманітарною допомогою від Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram