ГоловнаСуспільствоВійна

На Донецькому напрямку почали відводити танки

28 жовтня в Донецькій області почнуть відводити артилерію

На Донецькому напрямку почали відводити танки
Фото: facebook.com/ato.news

У зоні проведення антитерористичної операції почався процес відведення танків на Донецькому напрямку.

Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних Сил України Владислав Селезньов, повідомляє УНН.

"Відповідно до Мінських протоколів, на Донецькому напрямку, згідно з планом відводу, сьогодні розпочався процес відведення танків. Це Т-64 різних модифікацій та інші моделі. Це танки, які були розташовані на першій лінії оборони і забезпечували безпеку особового складу Збройних Сил", - повідомив Селезньов.

Він пояснив, що питання початку переміщення техніки залежить від комунікації керівників підрозділів військових з представниками місії ОБСЄ.

"Тільки-но спостерігачі ОБСЄ будуть готові розпочати процес фіксації моменту відходу танків з першої лінії оборони, вони рушать із місць розташування. Зараз усі передумови почати відведення у нас є. Я маю на увазі дотримання режиму припинення вогню на лінії зіткнення, а також присутність спостерігачів ОБСЄ . Техніка рушить з місця свого розташування з хвилини на хвилину", - додав він.

Селезньов також розповів, що представники ЗСУ підготували майданчики для розміщення відведених танків.

"Відведення танків триватиме два дні. 24 жовтня командування АТО зробить заяву про те, що танки відведено. Таку саму заяву повинна зробити і сторона самопроголошеної "ДНР". 25-27 триватиме верифікація танків представниками місії ОБСЄ", - додав він.

28 жовтня почнеться наступний етап відведення озброєння калібру до 100 міліметрів, під час якого в Донецькій області будуть відводити артилерію.

Нагадаємо, 16 жовтня українські військові завершили відведення озброєнь у Луганській області. Весь процес відведення озброєнь на Донбасі триватиме до 12 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram