ГоловнаСуспільствоЖиття

У Волинській області спалахнув конфлікт між міліцією та копачами бурштину

Під час сутичок затримано 40 осіб і 20 машин

У Маневицькому районі Волинської області відбулися сутички між правоохоронцями і нелегальними копачами бурштину.

Про це повідомляє офіційний сайт облуправління МВС.

"До чергової частини надійшла інформація про те, що в лісовому масиві району група людей в кількості 300 осіб здійснює активні дії з незаконного видобутку бурштину-сирцю", - повідомили в міліції.

До охорони громадського порядку було залучено близько 1 тис. правоохоронців. Окрім того, їм на допомогу прибули співробітники міліції особливого призначення із сусідніх областей. Для перекриття шляхів використовували БТР і сільськогосподарську техніку.

Фото: volynnews.com

Станом на 8:00 ранку затримали 4 транспортні засоби і 17 осіб. У них вилучили бурштин, гроші й інвентар для видобутку сонячного каменю. На місці інциденту зібралося близько 200 громадян і 20 транспортних засобів, які намагаються проїхати в лісовий масив.

volynnews.com
volynnews.com

Як повідомляє місцевий сайт "Волинські новини", станом на 14:00 на виїзді з місця незаконного видобутку бурштину близько 300 осіб оточили машину голови Волинської ОДА Володимира Гунчика та правоохоронців, які його супроводжували. Нелегальні копачі намагаються не випустили голову області з місця "розборок" і погрожують перевернути його автомобіль.

За даними видання, силовики вже затримали 20 машин і 40 осіб, а також вилучили 200 тис. гривень.

Фото: volynnews.com

Нагадаємо, в дохід державного бюджету на 2016 рік Міністерство фінансів закладає плюс 1 млрд гривень від реалізації ліцензій на видобуток бурштину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram