ГоловнаСуспільствоПодії

Мочанова побили битами на трасі біля Краматорська (оновлено)

Волонтера разом із ще одним постраждалим доставлено в лікарню.

Мочанова побили битами на трасі біля Краматорська (оновлено)
Фото: facebook.com/alex.mochanov

У середу на трасі Дружківка-Костянтинівка побили відомого волонтера Олексія Мочанова. Про це пише у фейсбуку начальник Донецької обласної міліції В'ячеслав Аброськін.

За його словами, це сталося, коли автомобіль Мочанова стояв на узбіччі.

"На "Опелі" сріблястого кольору під'їхали 5 людей і битами завдали ударів Олексію і його водієві. Постраждалих доставлено в лікарню Краматорська", - повідомив Аброськін.

Оновлено о 23:57. Подробиці події повідомив журналіст Юрій Бутусов у Facebook: "Олексій домовився про зустріч і очікував людей. Під'їхала машина з донецькими номерами, звідти вибігли чотири особи з битами. Мовчки, без жодних слів почали бити. Убити не хотіли - хотіли залякати. По голові били і куди доведеться, добряче дісталося по ногах".

За інформацією Бутусова, зараз Мочанов - під охороною друзів-десантників. "Стан нормальний, із серцем усе гаразд, тиск 130 на 80, майже норма. Розбили один телефон, тому багато хто не може додзвонитися. Олексій спокійний, настрій упевнений. Справа честі для влади, яку Олексій завжди жорстко критикує, негайно вжити заходів і встановити злочинців", - додав він.

Також у мережі з'явилося відео "Громадського ТВ Донбасу" з лікарні, в якій перебуває Мочанов, де лікар розповідає про його стан.

Нагадаємо, в серпні Мочанов побував в окупованому Донецьку, де спілкувався з керівництвом "ДНР", у тому числі з Олександром Захарченком, з приводу обміну полоненими. Після цього Мочанова в соціальних мережах багато користувачів почали називати зрадником.

Також нагадаємо, що на початку вересня в районі Щастя вбили волонтера Андрія "Ендрю" Галущенка, який у складі зведеної мобільної групи боровся з контрабандою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram