ГоловнаСуспільствоВійна

У Слов'янську заарештовано одного з бойовиків ДНР

Заарештованому загрожує до 15 років позбавлення волі

У Слов'янську заарештовано одного з бойовиків ДНР

У Слов'янську міліція затримала учасника збройного бандформування ДНР, який близько року переховувався на звільненій від терористів території Донбасу.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Місцевий житель входив до лав збройного бандформування у 2014 році, але після звільнення міста переховувався на території, підконтрольній Україні. Заарештованому загрожує до 15 років позбавлення волі.

У травні 2014 року раніше судимий житель Слов'янська 1986 року народження вступив до лав терористів. Мотивом стала жага наживи. Встановлено, що в обов'язки підозрюваного входило чергувати на блокпосту ДНР на 676-му кілометрі автодороги Київ-Довжанський зі зброєю, здійснювати незаконний огляд транспорту та громадян.

Після звільнення міста від окупації підозрюваний залишився на українській території, і довгий час переховувався у населених пунктах регіону та інших областей України. Після повернення у Слов'янськ його затримали.

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального (створення терористичної групи чи терористичної організації) кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram