ГоловнаСуспільствоЖиття

У СЕС заявили, що з повітрям у Києві все гаразд

Зберігається можливість формування смогу під час інверсії температури

У СЕС заявили, що з повітрям у Києві все гаразд
Фото: Макс Требухов

Головне управління санітарно-епідеміологічної служби в Києві станом на ранок суботи 5 вересня констатує відсутність перевищення концентрації шкідливих домішок у повітрі в Києві внаслідок займання торфовищ у Київській області 26 серпня.

Про це йдеться в повідомленні Київської міської державної адміністрації.

"Станом на 9:00 5 вересня після зміни погодних умов на території міста Київ не зареєстровано перевищення максимально разових гранично допустимих концентрацій вмісту шкідливих речовин в атмосферному повітрі", - сказано в ньому.

Наголошується, що у зв'язку з тим, що ліквідація пожежі торфовищ у Київській області не завершилася, зберігається можливість формування смогу під час інверсії температури (вранці і ввечері після 20:00) та у разі зміни вітру.

Нагадаємо, у четвер, 3 вересня, Київ накрило димовою завісою. Станом на 8:00 четверга концентрація сірки у столичному повітрі перевищувала максимально допустиму норму у 5-8 разів.

4 вересня СЕС зафіксувала зниження концентрації шкідливих домішок у повітрі у Києві, що зросла у зв'язку з пожежею торфовищ і лісових масивів у селищі Зазим'я Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram