ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінрегіон не підтримав зниження температури опалення

16 градусів у квартирах буде тільки у разі гострого дефіциту газу

Мінрегіон не підтримав зниження температури опалення
Фото: timer.od.ua

Міністерство регіонального розвитку та будівництва не підтримало пропозицію уряду про зниження нормативної температури повітря в опалювальний сезон до 16 градусів. Про це заявив заступник міністра Едуард Кругляк на прес-конференції у Кабміні.

"Про 16 градусів я чув торік теж. Це може бути тільки в той важкий час, коли не вистачатиме елементарно газу. Але на законодавчому рівні температура плюс 16 градусів, щоб її узаконити і ввести як норму?.. Доручення розглянуто, але це не означає, що так буде", - сказав Кругляк.

Наразі мінімально допустима температура у житлових приміщеннях -18 ° С. До цього рівня вона знижувалася минулого року у зв'язку з дефіцитом газу.

Водночас він поскаржився на те, що масового утеплення у країні досі немає. "З моєї точки зору, треба проводити утеплення всього будинку, а не окремої квартири, тому що якщо утеплюється окрема квартира десь на середньому поверсі, якщо це зроблено технологічно і технічно неграмотно, то у цій квартирі буде грибок. Тому є програма утеплення через Держенергоефективності, і ми будемо розглядати на бюджет 2016 року утеплення будинку в цілому", - сказав заступник міністра.

За його оцінками, це дороге рішення - в районі 2-2,5 млн гривень на трьохпід'їздний п'ятиповерховий будинок, але воно необхідне.

Нагадаємо, на початку серпня Кабінет Міністрів доручив МОЗ та Мінрегіонбуду протягом місяця розглянути доцільність зниження нормативної температури повітря у приміщеннях квартир і будинків садибного типу на 2 градуси - з 18 до 16 за Цельсієм. Доручення передбачено документом, ухваленим урядом на засіданні ще 5 серпня, з метою підготовки до опалювального сезону. В цілому цей план містить 39 пунктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram