ГоловнаСуспільствоВійна

Сепаратисти заявляють про обмін списками полонених із Києвом

40 осіб перебувають у "ДНР" і ще п'ятеро - в "ЛНР"

Сепаратисти заявляють про обмін списками полонених із Києвом
Денис Пушилин

Представник так званої "Донецької народної республіки" у тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Денис Пушилін заявив, що Україна і "ДНР-ЛНР" обмінялися списками полонених.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ.

"Списки військовополонених передано представникові України Віктору Медведчуку, зі свого боку Україна теж передала свої списки. Ми закликаємо до якнайшвидшого обміну за принципом усіх на всіх. Для решти вимагаємо помилування і амністію, але для цього повинен набути чинності український закон про амністію", - сказав Пушилін.

Він заявив, що в "ДНР-ЛНР" перебувають 45 українських військовополонених.

"40 людей перебувають у "ДНР" і ще п'ять у "ЛНР". Із тих, кого утримують у "ДНР", 12 готові до обміну. У "ЛНР" усі готові до обміну", - сказав Пушилін.

Зазначимо, що, за інформацією уповноваженого президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірини Геращенко, на 10 липня в полоні бойовиків перебували 245 військових, серед яких є й жінки.

Нагадаємо, сьогодні в Мінську тривають перемовини тристоронньої контактної групи з приводу Донбасу. Сторони обговорюють договір про відведення озброєння калібру менш ніж 100 міліметрів. На попередній зустрічі, 21 липня, представники контактної групи домовилися про відведення озброєння, але не підписали жодного документа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram