ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Скандальний екс-керівник МОЗ Лазоришинець претендує на посаду голови Інституту ім. Амосова

Директор Інституту має великі повноваження

Скандальний екс-керівник МОЗ Лазоришинець претендує на посаду голови Інституту ім. Амосова
Василий Лазоришинец
Фото: www.kmu.gov.ua

Керівництво Академії медичних наук України призначило Василя Лазоришинця в.о. голови Національного інституту серцево-судинної хірургії ім.Амосова. Про це LB.ua повідомили в інституті.

Лазоришинець також є одним із трьох претендентів на посаду директора на постійній основі. Попередній директор інституту Геннадій Книшов залишає посаду через стан здоров'я.

Василь Лазоришинець - дитячий кардіохірург, колишній перший заступник міністра і колишній в.о. міністра охорони здоров'я, донедавна працював в Інституті Амосова заступником директора з наукової роботи.

Нагадаємо, Лазоришинець є фігурантом кількох корупційних скандалів, пов'язаних із тендерними закупівлями. Крім того, журналісти виявили, що сім'я Лазоришинця володіє приватною клінікою, аптекою і їдальнею на території Інституту Амосова (вся ця власність працює донині). У той момент Василь Васильович був в.о. міністра охорони здоров'я.

Директор Інституту Амосова - дуже впливова посада. При призначенні він автоматично стає главою Асоціації кардіохірургів України. Крім того, в Інституті діє єдина у країні вчена рада із захисту дисертацій з кардіохірургії і єдина в країні кафедра, на якій проходять атестацію та переатестацію всі хірурги.

Ще один фігурант корупційних скандалів Руслан Салютін, колишній перший заступник міністра охорони здоров'я, теж не втратив своїх позицій у медичному світі. Він працює заступником директора Національного інституту хірургії та трансплантології ім. А.А. Шалімова і збирається проводити реформу у трансплантології.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram