ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Квіташвілі: Керівник МОЗ не обов'язково повинен бути медиком

Міністр готовий співпрацювати з новим керівництвом

Квіташвілі: Керівник МОЗ не обов'язково повинен бути медиком
Квиташвили несколько раз повторил, что не собирается уезжать из страны
Фото: Максим Требухов

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі готовий далі працювати у відомстві з новим керівництвом.

Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

"Я готовий допомагати людині, яка прийде в МОЗ. Я буду тут, нікуди виїжджати не збираюся", - сказав Квіташвілі.

При цьому він зазначив, що новий голова МОЗ повинен мати підтримку прем'єр-міністра і парламенту. Інакше, за його словами, у міністра "нічого не вийде".

"Найцікавіше - хто буде мене заміщати. Це буде показник того, наскільки країна готова до змін і наскільки серйозні наміри викорінити корупцію при закупівлі", - зазначив він.

Квіташвілі зазначив, що керівник відомства не обов'язково повинен бути медиком, головне - щоб він мав хороші управлінські якості.

"Хороший хірург - це не обов'язково хороший управлінець. Хороший хірург повинен працювати хірургом і заробляти хороші гроші. А управляти має людина, яка добре управляє, - сказав він, говорячи про можливе призначення на посаду голови МОЗ керівника Інтитуту серця Бориса Тодурова. - Я Тодурова дуже поважаю. Я був у нього в центрі - там все зроблено прекрасно, і з порога видно, що він дуже хороший управлінець. Але якщо він думає, що зможе поєднати хірургію і роботу в міністерстві, то, м'яко кажучи, помиляється".

Докладніше читайте в інтерв'ю Квіташвілі: "Корупція на етапі закупівель - це тільки мала частина корупції в охороні здоров'я".

Нагадаємо, за інформацією LB.ua, в МОЗ вже ходять чутки про те, хто може стати наступним, 18-м, міністром охорони здоров'я. Серед претендентів називають інфекціоніста Володимира Курпіту, який працював у ВООЗ і п'ять років очолював Всеукраїнську мережу людей, які живуть з ВІЛ; відомого кардіохірурга, голову Інституту серця Бориса Тодурова; директора Інституту трансплантології Олександар Усенка; а також колишнього заступника міністра, кардіохірурга Василя Лазоришенця, який скомпроментував себе у корупційному скандалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram