ГоловнаСуспільствоОсвіта

Порошенко порівняв незнання англійської з німотою

Президент закликав українців вчити іноземні мови

Порошенко порівняв незнання англійської з німотою
Фото: assistaugusta.wordpress.com

Президент Петро Порошенко підтвердив свої плани оголосити наступний рік роком англійської мови в Україні. Про це він заявив випускникам Києво-Могилянської академії.

"Щоб не бути глухим і німим в сучасному світі, треба володіти мовою глобального спілкування - англійською. І зараз ми готуємо програму справжньої глобалізації України - розширення і можливості для її вивчення", - цитує Президента "Інтерфакс-Україна".

Сам Порошенко, як відомо, вільно володіє англійською. Більшість членів уряду, включно з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, також знають англійську мову.

Він нагадав, що для деяких категорій чиновників знання англійської мови незабаром взагалі стане обов'язковим. Це передбачено новим законом про державну службу, який пройшов перше читання у Верховній Раді.

У разі схвалення в цілому закон введе норму, яка передбачає обов'язковість володіння держслужбовцями категорії "А" (вищий корпус держслужби) іноземною мовою, яка є офіційною в Раді Європи, тобто англійською та французькою. Вона набуде чинності з 1 липня 2020 року.

Нагадаємо, вивчення англійської мови за програмою Go Global стане одним з пріоритетів державної політики. 3 червня цю програму було подана та затверджено на засіданні Національної ради реформ. За задумом ініціаторів - низки народних депутатів, Go Global має стати національною ініціативою, примкнути до якої зможуть всі, хто зацікавлений у просуванні іноземних мов: державні органи, посольства, громадські, комерційні та міжнародні організації та мовні школи.

Гарантами виконання програми стануть, зокрема, посольство США в Україні та British Council.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram