ГоловнаСуспільствоПодії

Площа горіння торфовищ під Києвом збільшилася

Торф горить у трьох районах області та біля Ірпеня

Площа горіння торфовищ під Києвом збільшилася
Фото: kyivobl.mns.gov.ua

У Київській області рятувальники далі гасять торфовища у п'ятьох місцях залягання торфу.

"Станом на 10.00 12 червня проводиться гасіння торфовищ поблизу смт Гостомель у заплаві річки Ірпінь (близько шлюзу №6) на площі 1,5 га, у с.Гута Катюжанська Вишгородського району на площі 0,2 га, у с.Вахівка Вишгородського району на площі 0,4 га, у с.Соснівка Іванківського району - 6 га і у с.Здвижівка Бородянського району (площа уточнюється)", - повідомляє прес-служба обласного управління ДСНС у п'ятницю.

У ДСНС зазначають, що торф'яні пожежі створюють небезпеку провалу у прогорілий ґрунт людей і техніки, у зв'язку з чим рятувальники закликають бути обережними і не перебувати поруч із небезпечними місцями. "Торф повільно прогорає на всю глибину залягання, яка може сягати 6-8 і більше метрів. У них тривалий час після вигоряння зберігається висока температура, тому, провалившись у районі торф'яної пожежі, людина може бути приреченою", - сказано в повідомленні.

Учора повідомлялося про три осередки займання торфовищ у Київській області: на площі 1 га біля села Гута Катюжанська, окремими осередками загальною площею 1 га біля с.Фаневичі Іванківського району; заплава річки Ірпінь біля Ірпеня окремими осередками площею 1,5 га. Крім того, спалахнула пожежа у 54-му кварталі Білодубравського лісництва біля селища Биківня на східній околиці Києва внаслідок підпалу лісової підстилки невідомими особами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram