ГоловнаСуспільствоПодії

Забруднення повітря через пожежу на нафтобазі не перевищує норму

Академія аграрних наук робить заміри ґрунту

Забруднення повітря через пожежу на нафтобазі не перевищує норму
Фото: EPA/UPG

Домішки в повітрі навколо пожежі на нафтобазі "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі станом на 13:00 не перевищували норму. Наступний замір візьмуть близько 18:00.

Як інформує "Інтерфакс-Україна", голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра повідомив, що обласна та районні екологічні інспекції отримали завдання регулярно робити заміри повітря. Академія аграрних наук зробить заміри ґрунту.

"Останній замір був о 13:00. На 13:00 перевищення допустимих норм немає. Наступний замір буде о 17-18.00", - заявив Шандра.

Нагадаємо, пожежа розгорілася під вечір у понеділок. Рятувальників викликали лише через півтори години. Весь цей час займання намагалися загасити працівники підприємства. Один із них у підсумку загинув, ще кількох ушпиталили. Зараз залишаються у лікарні 10 постраждалих. Троє рятувальників зникли безвісти.

Спочатку зайнявся резервуар з паливом обсягом 800 кубометрів. За ніч полум'я охопило 17 резервуарів. До ранку перший резервуар вигорів, далі горіли 8 ємністю 900 куб. м і 8 ємністю 50 куб. м.

Зараз горять три резервуари, решта вигоріли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram