ГоловнаСуспільствоПодії

Колектив заводу, який вийшов на пікет проти нардепа, отримав повістки в армію

На Новокаховському заводі будматеріалів мобілізують кожного третього.

Колектив заводу, який вийшов на пікет проти нардепа, отримав повістки в армію
Фото: ukranews.com

Минулого тижня, 21 травня, під стінами Верховної Ради пройшов пікет працівників Новокаховського заводу будівельних матеріалів, які зажадали від депутата, колишнього директора підприємства Івана Винника (БПП) повернути зарплату. Того самого дня на підприємство прийшло 63 повістки Новокаховського міського військового комісаріату, повідомляють "Українські новини" з посиланням на раду трудового колективу.

"Користуючись статусом народного депутата, секретаря парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони, Винник вирішив не виплачувати 1,5 млн грн заборгованості із зарплати, а організував працівникам повістки в армію", - вважають на заводі. Повістки отримали інваліди виробництва, а також фахівці вузького профілю, без яких підприємство фактично не зможе працювати.

"На нашому підприємстві до 95% колективу - чоловіки, із них майже 30% отримали повістки. Наші працівники готові виконувати свій обов'язок. Але в цьому випадку це очевидне зловживання з боку нашого колишнього директора, а тепер народного депутата, який так завзято намагається організувати нову хвилю мобілізації. Ми вважаємо, що вище керівництво країни має припинити такі зловживання. Адже як можна пояснити той факт, що повістки прийшли учасникам мітингу того дня, коли ми всі були в Києві", - заявив голова ради трудового колективу Роман Новіков.

Видання зазначає, що 21 травня працівники одного з найбільших у Східній Європі газобетонних заводів (ТОВ "Енерджі Продакт", м. Нова Каховка, Херсонська обл.) вийшли на акцію протесту до Верховної Ради України. Учасники мітингу вимагали у Винника повернути їм трудові книжки і виплатити борг із заробітної плати в розмірі 1,5 млн грн. За цим фактом Новокаховська міська прокуратура Херсонської області порушила кримінальну справу.

Зважаючи на бездіяльність місцевих чиновників і правоохоронців, співробітники заводу мусили вийти на акцію протесту і звернутися до президента Петра Порошенка, спікера парламенту Володимира Гройсмана та голови комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського з вимогою взяти ситуацію під особистий контроль.

Під час мітингу нардеп до працівників, жителів свого округу, від якого пройшов до парламенту, не вийшов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram