ГоловнаСуспільствоВійна

Частину грошей від продажу книги про Майдан передали Центральному військовому госпіталю

Гроші передано настоятелеві шпитального храму

Частину грошей від продажу книги про Майдан передали Центральному військовому госпіталю
Фото: EPA/UPG

Більшу частину грошей від продажу книги шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної "Майдан. Нерозказана історія" в твердій палітурці - 25 600 гривень - передали Центральному військовому госпіталю.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала сама Соня Кошкіна.

"Гроші передано отцю Олегу. Протоієрей Олег Скнар - настоятель шпитального храму Покрова Пресвятої Богородиці, парафіянкою якого я є вже багато років. Він сам вирішить, кому з поранених ці гроші зараз потрібніші і на що саме - чи ліки, чи протези, чи щось іще. Отцеві Олегу я довіряю безмежно", - зазначила шеф-редактор.

"Тільки за чотири місяці минулого року через наш госпіталь пройшло поранених воїнів більше, ніж за десять років війни в Афгані. Вдумайтеся. А якщо підсумувати цифри за весь час війни... А якщо порахувати пацієнтів госпіталів по всій країні... це страшно", - додала також вона.

Зауважимо, що допомога військовому госпіталю потрібна постійно. Поранені бійці продовжують надходити в медустанову, незважаючи на офіційне перемир'я. Серед потреб - одяг та медикаменти.

Нагадаємо, у книзі "Майдан. Нерозказана історія" подано відповіді на питання, як планували і здійснювали розгін студентів; хто готував бійню на Банковій 1 грудня і спробу розгону Майдану 10 грудня; хто доставив з Росії в Україну "гуманітарний вантаж" - 13 тисяч гранат, які застосовували проти Майдану; який наказ отримали снайпери, виведені на позиції ще 14 лютого; хто розстрілював героїв Небесної сотні; якими були останні години Віктора Януковича як президента і хто допомагав йому здійснити втечу.

Автор книги планує і далі спрямовувати виручені від продажу кошти на допомогу бійцям, пораненим у зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram