ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ трактує вибухи в Одесі як спроби посіяти паніку

Правоохоронці не кваліфікували вибухи як теракти

СБУ трактує вибухи в Одесі як спроби посіяти паніку
Архивное фото
Фото: timer.od.ua

Служба безпеки України не трактує вибухів в Одесі як терористичні акти.

Про це повідомив 

радник голови СБУ Маркіян Лубківський у Фейсбуку.

"Зокрема, щодо вибуху вночі, йдеться про вибух покришки колодязя зв'язку, внаслідок чого знищено покришка люка, пошкоджено частину тротуарної плитки і кілька кабелів оператора зв'язку "Інтертелеком". Жертв і постраждалих немає", - написав Лубківський.

За попереднім висновком експертів-вибухотехніків, вибух стався в результаті спрацювання саморобного вибухового пристрою потужністю близько 0,4 кг у тротиловому еквіваленті, що складається з алюмінієвої пудри і аміачної селітри.

"Слідство ведуть колеги з МВС. Ситуація з безпекою в місті повністю контролюється силовиками. Причин для занепокоєння немає. В Одесі продовжують працювати наші кращі фахівці. Водночас є спроба посіяти паніку і занепокоєння, в т.ч. і через поширення недостовірної інформації. І ми добре знаємо, хто це робить, як і встановлюємо причетних до вибухів", - зазначив радник голови СБУ.

Він також пообіцяв інформувати громадськість і ЗМІ про перебіг розслідування подій додатково.

Нагадаємо, сьогодні вночі в Одесі стався черговий вибух. 13 травня пролунав вибух у районі залізничного моста по вулиці Маловського. А раніше жителі Одеси повідомляли в соцмережах, що в ніч проти 12 травня в місті прогриміли два вибухи. Однак обстеживши територію, міліція не підтвердила цієї інформації.

Наприкінці березня-квітня СБУ затримала чотирьох осіб за підозрою в організації щонайменше 10 з 24 вибухів, які сталися в Одесі протягом 2014-2015 років. Після цього в місті на деякий час вибухи припинилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram