ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє бойовиків "ЛНР" здалися українським військовим у Луганській області

За словами сепаратистів, протиповітряні комплекси поставлялися на Донбас із території РФ

Двоє бойовиків "ЛНР" здалися українським військовим у Луганській області
Избирательный участок на выборах ДНР
Фото: lugansk-online.info

Два бойовики самопроголошеної "Луганської народної республіки" здалися українським військовослужбовцям на блокпості у Луганській області.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

Під час перевірки оперативники встановили, що в обох бойовиків кримінальне минуле. 26-річний житель Брянки (Луганська область) двічі відбував покарання за крадіжки, а 40-річний житель Свердловська (Луганська область) відсидів 11 років за умисне вбивство.

Свердловець

зізнався, що його навчали поводженню зі складною військовою технікою російські інструктори у Єйську (Росія). За 10 днів він отримав спеціальність оператора-командира зенітно-ракетного комплексу "Стріла-10М". Також він розповів, що протиповітряні комплекси поставлялися терористам з території Росії. Сепаратисти повідомили про факти побиття і приниження з боку ватажків бойовиків.

"СБУ нагадує, що громадянин, який добровільно повідомив правоохоронні органи про відповідну терористичну діяльність, сприяв її припиненню або розкриттю злочинів, якщо в його діях немає складу іншого злочину, звільняється від кримінальної відповідальності", - підкреслили у прес-службі відомства.

Нагадаємо, раніше українські прикордонники затримали двох бойовиків "ДНР", які поскаржилися їм на побиття і заявили, що хочуть проживати на території, підконтрольній Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram