ГоловнаСуспільствоВійна

Росія перекинула на Донбас 3 колони військової техніки, - ДонОДА

Танки, БТР, БМД, а також вантажні "КамАЗи" з особовим складом проїхали через КПП "Ізварине" і "Дмитрівка"

Російська Федерація за 3-6 квітня перекинула на Донбас три колони військової техніки для бойовиків.

Про це в щоденному коментарі повідомив заступник командувача АТО Валентин Федичев, передає прес-служба Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

"За 3-6 квітня не моргнувши оком, перекинули 3 великі колони військової техніки через російсько-український кордон: через КПП "Ізварине" у напрямку на Луганськ - 12 танків Т-72, через КПП "Дмитрівка" - 10 БТР і 10 БМД, знову ж через Дмитрівку в напрямку на Степанівку (Шахтарського району) - 20 БМД і 25 вантажних автомобілів "КамАЗ" з особовим складом", - сказав Федичев.

За його словами, в Луганськ на територію колишньої військової частини 3035 прибуло 15 паливозаправників, а також 3 САУ "Гвоздика".

"Ми знаємо про рух колони російської військової техніки в кількості до 20 танків Т-72 і 30 вантажних автомобілів "КамАЗ" у напрямку до Гострої Могили (вулиця Оборонна), територія колишнього ВВАУШ", - додав Федичев.

Також він повідомив про переміщення з Луганська до Алчевська 12 танків Т-72Б, 2 БМП-2, 4 БТР-80 і 2 паливозаправників.

"Суворі міжнародні економічні санкції змусили путінську Росію "приховувати" присутність своїх ЗС на сході України. Для цього місцеві куратори придумали замовити одній з приватних швейних майстерень у Новоазовську пошиття (увага!) шевронів і розпізнавальних знаків так званої "ДНР" на польову форму одягу кадрових військовослужбовців ЗС РФ", - розповів полковник АТО.

Раніше прес-центр АТО повідомив про три боєзіткнення за вівторок на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram