ГоловнаСуспільствоВійна

Частина ДУК "Правий сектор" перейшла на контракт у ЗСУ (оновлено)

Добровольчий корпус Яроша поки що відмовляється стати армійським підрозділом

Радник президента Юрій Бірюков заявив, що бійці добровольчого українського корпусу "Правий сектор" перейдуть на контракт у Збройні сили України.

"Бійці ДУК-ПС переходять на контракт у 79-ту ОАЕМБр. Раді вам, братття", - написав він у фейсбуку й опублікував як доказ фотографії бійців із нашивками ДУК у камуфляжі з новими армійськими мазепинками.

Фото: facebook.com/yuri.biriukov

Фото: facebook.com/yuri.biriukov

Зі свого боку прес-секретар "Правого сектору" Артем Скоропадський у коментарі "Українській правді" уточнив, що йдеться про перехід у ЗСУ лише деяких бійців з "кількох тисяч", які воюють у ДУК.

Перехід усього корпусу, за його словами, можливий тільки після прийняття закону про присутність добровольчих формувань серед регулярних військ "за прикладом Союзу оборони Естонії".

Згодом Бірюков повідомив, що в 79-ту окрему аеромобільну бригаду ЗСУ перейшла частина бійців 11-го батальйону ДУК-ПС "Марусині ведмеді". Цей батальйон названо на честь Марусі Звіробій, яка комплектувала і готувала його бійців.

За словами Бірюкова, що ці добровольці стануть підрозділом 1-го батальйону 79-ї ОАМБр, їм дадуть повний комплекс озброєння, платитимуть зарплату, на них тепер поширюються всі соціальні пільги та пакети.

"Тільки ідіот може писати про те, що "влада зібралася знищити добровольців", "розігнати-роззброїти", "зрада", "всепропало". Героїзм і патріотизм добровольців не обговорюється й не оскаржується. Їхній бойовий досвід, дисципліна, моральні якості - мрія будь-якого нормального командира. Просто прийшов час. Час стати членами великої, поки ще не суперзлагодженої, але вже героїчної та досвідченої армії України", - додав він.

Нагадаємо, що ДУК був одним з останніх не легалізованих добровольчих підрозділів. Усі інші увійшли до складу ЗСУ чи Нацгвардії МВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram