ГоловнаСуспільствоПодії

Під Києвом розбився військовий вертоліт (оновлено)

У результаті аварії загинула одна людина, двоє доставлені в лікарню

Неподалік від Києва, у Васильківському районі впав військовий вертоліт Збройних сил України. У результаті аварії загинула одна людина, двоє доставлені в лікарню.

Начальник прес-служби ДержНС Київської області Вікторія Рубан уточнила, що катастрофа військового вертольота Мі-24 сталася близько 14:00 в районі села Вінницькі Стави (Васильківський район Київської області). Вона також заявила, що загинули двоє людей, однак в. о. речника Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов ввечері на брифінгу спростував ці дані.

"На цю хвилину ми можемо підтвердити загибель однієї людини. Двоє військовослужбовців зараз перебувають у головному військовому госпіталі, їх готують до операції. Стан їх оцінюється як задовільний", - передає слова Селезньова "Інтерфакс-Україна". Він також додав, що вертоліт, який зазнав аварії, повністю згорів.

Військова прокуратура Центрального регіону почала досудове розслідування за ст. 416 Кримінального кодексу України (порушення правил польотів або підготовки до них, а також порушення правил експлуатації літальних апаратів, що спричинило катастрофу або інші тяжкі наслідки).

"Встановлено, що поблизу с. Вінницькі Стави Васильківського району Київської області під час польоту за маршрутом Полтава-Житомир розбився вертоліт Мі-24. Військовий вертоліт, закріплений за військовою частиною у Львові, летів з міста Мирного в Полтавській області в місто Озерне Житомирської області. Унаслідок авіакатастрофи загинув лейтенант Збройних сил України, майор і капітан з важкими травмами доставлені в лікарню", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що за час АТО українські військові втратили близько 10 вертольотів Мі-8 і Мі-24, а також вісім літаків (Ан-30Б, Ан-26, Іл-76, два МіГ-29, два Су-25, Су-24М). Зазначимо також, що на півдні Франції сьогодні розбився пасажирський Airbus A320 зі 150 людьми на борту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram