ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО заявив про створення умов для відведення важкого озброєння

Лисенко оголосив про значне скорочення обстрілів

Штаб АТО заявив про створення умов для відведення важкого озброєння
Фото: EPA/UPG

Штаб АТО вважає, що ситуація в зоні бойових дій дозволяє говорити про створення умов для початку відведення важкого озброєння. Про це сьогодні заявив спікер АТО Андрій Лисенко на брифінгу.

"Уже другу добу поспіль ми спостерігаємо скорочення обстрілів, тобто зараз створюються всі умови для виконання другого пункту [Комплексу заходів на виконанню мінських домовленостей] - відведення важкого озброєння. Обстріли поки що є, але створюються умови для відведення військ, ми наближаємося до цього", - сказав він. За його словами, з ночі українські позиції жодного разу не обстріляли.

Лисенко додав, що всі маршрути відведення та майданчики для техніки підготовлено, але наказу поки що не було. "Тільки-но буде прийнято рішення вищим керівництвом держави, українська сторона тієї ж миті розпочне виконувати його. Ми готові", - наголосив Лисенко.

За даними військового джерела Reuters, сьогодні президент Петро Порошенко віддасть наказ про відведення військ.

Нагадаємо, згідно з мінськими домовленостями, бойовики повинні відводити техніку від лінії розмежування до позицій станом на 19 вересня, Україна - станом на день Мінських угод-2.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram