ГоловнаСуспільствоПодії

У зоопарку Харкова слониха покалічила працівника

Чоловікові довелося ампутувати зламану руку

У зоопарку Харкова слониха покалічила працівника
Фото: Киевский зоопарк

У Харкові слониха завдала серйозну травму провідному спеціалісту зоопарку Олегу Грищенкові. Як повідомляє прес-служба зоопарку, унаслідок нещасного випадку слониха Тенді зламала Грищенкові руку, кінцівку довелося ампутувати.

Інцидент стався 22 січня. Грищенко проводив тренінг із твариною, Тенді слухняно виконувала всі команди. Наприкінці заняття, коли співробітник зоопарку хотів поплескати слониху по хоботу, тварина притиснула його руку до рейки огорожі, що призвело до відкритого перелому.

Співробітники і керівництво зоопарку не вважають, що нещасний випадок був наслідком агресивної поведінки тварини. "Можливо, це сталося тому, що слониха сприймала Олега, як рівного за силою і масою у своєму оточенні, адже із самцем Ауном вони постійно спілкуються, штовхаючись через огорожу", - йдеться в повідомленні.

"Слониха навіть не зрозуміла, що вона накоїла, тільки сумує і чекає свого друга Олега", - сказано в повідомленні.

Наразі Грищенко перебуває у міській лікарні швидкої допомоги ім. Мещанінова. Його родичі повідомили журналістам, що лікарі мусили ампутувати йому руку нижче від ліктя.

Стан Грищенка медики оцінюють як важкий і нестабільний через шок і велику втрату крові.

Прес-служба харківського зоопарку зазначає, що в їхній установі з 1972 року не було нещасних випадків, які завершилися летальним результатом або інвалідністю для співробітника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram