ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителям Криму обмежили місця для проведення мітингів

Окупаційна влада дозволила сімферопольцям збиратися на чотирьох площах

Жителям Криму обмежили місця для проведення мітингів
Фото: krymr.com

Публічні та масові заходи в Криму можна проводити тільки у строго відведених місцях. Відповідну постанову ухвалила окупаційна влада півострова. Зокрема, згідно з постановою ради міністрів Криму, проводити збори в Сімферополі можна тільки в чотирьох місцях.

Про це повідомляє Кримська польова місія з прав людини.

Як повідомляють у правозахисній організації, у Сімферополі дозволено проводити мітинги на території перед Кримським республіканським палацом культури профспілок, перед центром культури і бізнесу "Консоль", у пішохідній зоні парку імені Гагаріна і в пішохідній зоні вздовж вул. Київської до річки Салгир.

Правозахисники наводять як приклад Керч, де політична активність набагато нижча, але місць для мітингів 15.

Головною проблемою правозахисники називають не тільки обмеження дозволених місць, а й заборону на проведення громадських заходів там, де це зручно людям.

"Ця постанова істотно обмежує право людей на проведення мирних зібрань. При запровадженні переліку місць, де тепер дозволено мітингувати, втрачається сам сенс права вільно збиратися там, де є необхідність привернути увагу до тієї чи іншої проблеми (принцип "безпосередньої видимості і чутності"). Встановлення такого переліку місць для публічних заходів є прямим обмеженням свободи мирних зібрань", - заявляють у Кримській польовий місії з прав людини.

Нагадаємо, в жовтні Парламентська асамблея Ради Європи вже висловлювала стурбованість у зв'язку з порушенням прав людини в окупованому Росією Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram