ГоловнаСуспільствоЖиття

У Луганській області бойовики зруйнували протитуберкульозний санаторій

Після втечі персоналу з хворими залишилися тільки військові

У Луганській області бойовики зруйнували протитуберкульозний санаторій
Архивное фото
Фото: vluganske.com

У Луганській області внаслідок обстрілів бойовиками зруйновано обласний протитуберкульозний санаторій. Про це повідомив губернатор області Геннадій Москаль.

"Селище Кримське обстрілювали з мінометів, "Градів" та артилерії, внаслідок цього пошкоджено кілька приватних будинків, перебито лінію електропередач і зруйновано обласний протитуберкульозний санаторій", - сказано в повідомленні на сайті Москаля.

Селище обстрілювали два дні поспіль - п'ятницю і суботу. Установа розташована на околиці селища, до найближчої вогневої точки терористів звідси 650 метрів.

У суботу прямим влученням мінометних мін зруйновано їдальню і серйозно пошкоджено житловий корпус. Персонал санаторію втік після обстрілу, тому з 16 пацієнтами залишилися лише українські військовослужбовці.

"Санаторій тільки недавно капітально відремонтували, замінили всі вікна та двері, облаштували палати, і ось тепер він непридатний для лікування. У понеділок перевеземо всіх пацієнтів у Лисичанський обласний протитуберкульозний диспансер, оскільки залишатися тут їм небезпечно, і лікування неможливе... Через обстріли терористів на околиці Кримського перебито газопровід. Допускати ремонтні бригади туди бойовики відмовляються, тому без газу залишається частина району", - повідомив Москаль.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, за минулу добу бойовики обстріляли позиції українських військових 28 разів, найнапруженіша ситуація склалася саме у районі Кримського Луганської області. Селище Кримське тільки у жовтні перейшло під контроль українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram