ГоловнаСуспільствоПодії

На блокпосту під Маріуполем загинули двоє нацгвардійців

Микола Руснак загинув на місці, Геннадій Хитрик помер у лікарні від отриманих ран

На блокпосту під Маріуполем загинули двоє нацгвардійців
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Національна гвардія України розповіла про двох військовослужбовців, які загинули сьогодні на блокпосту під Маріуполем. Унаслідок теракту обірвалися життя Миколи Руснака і Геннадія Хитрика, повідомляє прес-центр Нацгвардії.

"Під час несення служби на блокпосту ними було зупинено автомобіль для огляду. Коли військовослужбовці підійшли до транспортного засобу, стався потужний вибух. Микола Руснак загинув на місці, за життя Генадія Хитрика боролися лікарі одного з медичних закладів Маріуполя, але, на жаль, поранення виявилися дуже важкі", - сказано в сообщении.

За попередніми даними, вибух було здійснено дистанційно.

Загиблий солдат Микола Руснак - уродженець Миколаївської області, призваний на військову службу у зв'язку з мобілізацією, служив на посаді кулеметника в Одеському об'єднанні Нацгвардії.

Загиблий майор Геннадій Хитрик перебував на військовій службі з 1993 року. Під час АТО він проходив службу на посаді начальника групи бойової та спеціальної підготовки військових частин в Одесі.

За минулі два дні Нацгвардія втратила ще двох бійців. 21-річний Олександр Колівошко загинув у п'ятницю, 31 жовтня, в Луганській області внаслідок мінометного обстрілу на блокпосту села Донецьке. Колівошко був мобілізований в серпні цього року.

У суботу, 1 листопада, в районі села Кримське внаслідок обстрілу "Градами" загинув молодший лейтенант Віктор Редькін.

Командування та особовий склад Нацгвардії щиро сумують з приводу загибелі своїх побратимів і висловлюють слова співчуття родичам загиблих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram