ГоловнаСуспільствоЖиття

30 вантажівок з німецькими "житловими модулями" прибудуть в Україну на початку листопада

Німеччина направляє близько 100 вантажівок з тимчасовим житлом для біженців

 30 вантажівок з німецькими "житловими модулями" прибудуть в Україну на початку листопада
Фото: mns.gov.ua

У листопаді нинішнього року на територію України з Німеччини прибуде ще близько 100 вантажівок з житловими модулями для переселенців, з них 30 – уже на початку місяця. Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Сьогодні відбулася чергова зустріч керівного складу ДСНС, представників посольства Німеччини в Україні, Німецького товариства міжнародного співробітництва та органів влади України, де сторони погодили постачання гуманітарної допомоги в Україну та обговорили питання фінансування "транзитних містечок".

Заступник посла Німеччини в Україні Анка Фельдгузен наголосила, що на початку листопада в Україну прибуде черговий транш гуманітарної допомоги - 30 вантажівок з житловими модулями. "Сподіваюся, що вже 23-24 жовтня ми підпишемо угоду для забезпечення фінансової підтримки підготовчої та будівельної частин робіт. Тепер наша головна мета - погоджено і продуктивно завершити спорудження транзитних містечок", - зазначила вона.

Голова ДСНС України Сергій Бочковський розповів німецьким колегам про розподіл першого траншу гуманітарної допомоги, що прибула в Україну з Німеччини 7 жовтня - 112 вантажівок, з яких 5 з житловими модулями. За його словами, ці 5 вантажівок вже знаходяться у Харкові на земельній ділянці, де буде споруджуватися транзитне містечко. Їх розвантажено, і два з десяти модулів вже змонтовано, розповів голова відомства.

"До Харкова вже прибули 16 вантажівок з побутовою технікою, медичним обладнанням, медикаментами, одягом та іншими речами першої необхідності. Гуманітарну допомогу було розвантажено на складах і вирішується питання розподілу. Минулого тижня гуманітарна допомога прибула також у Запоріжжя - 8 фур... Уже цього тижня таку ж гуманітарну допомогу отримає і Дніпропетровськ", - повідомив Бочковський.

Нагадаємо, кожен будиночок у транзитному містечку для переселенців збиратимуть з 10 житлових модулів. У будиночках буде підключено електроенергію, а також підведено каналізацію і водопровід. У містечках також встановлять дитячі майданчики. Повністю завершити будівництво селища в Харкові планують до кінця грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram