ГоловнаСуспільствоЖиття

"Картку киянина" зможуть отримати люди без прописки

Київрада може включити в список "киян" усіх, хто живе і працює в столиці

"Картку киянина" зможуть отримати люди без прописки
Фото: mignews.com.ua

Київрада найближчим часом може розширити список людей, які можуть скористатися соціальною "Карткою киянина". Про це повідомляє прес-служба Київради.

Проект рішення передбачає включення у список "киян" не тільки тих, хто зареєстрований у Києві, а й усіх, хто живе і працює в столиці.

"Ми виходимо на проект змін у можливостях "Картки киянина", - заявив радник мера Дмитро Турчак. - Це нормально - отримувати картку і користуватися частиною пільг, якщо живеш і платиш податки в Києві".

Проект рішення винесуть на громадське обговорення.

Окрім того, Київрада планує розширити список банків, які видають картку. "Пріоритет буде надано тим банкам, які в цей важкий для всіх час зможуть виконувати всі необхідні зобов'язання. КМДА дуже педантично ставиться до цього питання", - сказав Турчак.

За даними Київради, "Карткою киянина" користуються вже понад 400 тисяч мешканців столиці. Проект передбачає адресну допомогу малозабезпеченим громадянам за рахунок міського бюджету. Картка дає право на безкоштовний проїзд у транспорті й отримання знижок в аптеках і супермаркетах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram