ГоловнаСуспільствоЖиття

Новорічну ялинку в Києві встановлять на Софійській площі

Святкові заходи організують як на площі, так і на території заповідника

Новорічну ялинку в Києві встановлять на Софійській площі
Фото: Макс Левин

Київська влада має намір у цьому році перенести місце проведення новорічних і різдвяних свят з Майдану Незалежності на Софійську площу, де і буде встановлено головну ялинку країни.

Про це повідомила заступник голови Київської міської держадміністрації з гуманітарних питань Ганна Старостенко, передає прес-служба КМДА.

За словами Старостенко, цього року місто планує організувати святкові заходи як на Софійській площі, так і на території Національного заповідника "Софія Київська".

На площі планується встановити головну ялинку країни, ярмаркові будиночки і сцену, на якій виступлять українські виконавці. На території Національного заповідника відбудеться виставка малюнків, конкурси новорічних іграшок і конкурс ялинок, на якому за звання кращої змагатимуться ялинки з усіх областей України.

Повідомляється, що кошти від продажу сувенірної новорічної продукції на ярмарках передадуть на допомогу постраждалим у зоні АТО.

Нагадаємо, новорічну ялинку, один із символів Євромайдану, на Майдані Незалежності у Києві демонтували тільки 14 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram